Avantajele caselor din lemn A-Frame

Din ce in ce mai multi oameni redescoperă lemnul  si manifesta interes  pentru realizarea unei case din acest material.

Avantajele construirii unei case din lemn:

  • Rezistenta si durabilitate. Tratamentele impotriva focului, a apei si a daunatorilor confera lemnului rezistenta in timp. Elasticitatea este o proprietate nativa a lemnului, iar respectarea standardelor din domeniul constructiilor confera caselor din lemn rezistenta la cutremure. In Japonia, tara cu cele mai multe si mai puternice seisme, lemnul este materialul de constructie preferat pentru case.

Exista in Romania case si biserici mai vechi de 100 de ani, iar in lume exista constructii din lemn care au implinit 1000 de ani ceea ce demonstreaza faptul ca lemnul este un material de constructie durabil.

  • Sanatos, ecologic si economic. Lemnul este un element natural, ecologic, care respire. De asemenea, el are proprietatea de a fi un bun isolator. De aceea, casele construite din acest material asigura un confort termic excelent, fiind calduroase iarna si racoroase vara. Temperatura pereţilor – chiar şi iarna – este de 18 grade comparativ cu 5 grade la peretii din zidarie.

Lemnul este cu pana la 6 ori mai izolant decat caramida si de aproximativ 15 ori mai izolant decat betonul, ceea ce conduce la importante economii in ceeea ce priveste costurile generate de incalzirea acestor spatii.

  • Costuri mai mici. Investitia intr-o casa din lemn este foarte avantajoasa deoarece, in comparatie cu casele din caramida sau beton, materialele sunt mai ieftine, iar timpul de executie este mai mic.
  • In funcție de preferințe, din lemn se poate construi o casa traditionala, o cabana la munte sau o casa moderna. Lemnul este un material versatil, care se pretează unor tipuri variate de constructie.

Compartimentarea incaperilor este mult mai usoara in cazul caselor din lemn decat in cazul caselor din caramida si beton deoarece peretii despartitori sunt mai subtiri, insa acest lucru nu afecteaza rezistenta structurii.